Според САЩ изстрелването на руски сателит засилва опасенията за конфликт в космоса,

...
Според САЩ изстрелването на руски сателит засилва опасенията за конфликт в космоса,
Коментари Харесай

Опасения за конфликт в космоса. Русия е изстреляла сателит, спосо...

Според Съединени американски щати изстрелването на съветски сателит засилва опасенията за спор в космоса, а Русия от своя страна определи изказванието на Пентагона като „ подправена вест “:

 

Анализатор в галактическата дипломация съобщи, че това е последният пример за безразсъдно поведение на Русия в космоса.

 

Но Кремъл отхвърли изказванията на Съединени американски щати и съобщи, че ще работи за интернационално съдействие в космоса.

„ Тя [Русия] ще предотврати превръщането на космоса в още една сфера на въоръжена борба. Ще продължим да насърчаваме мирното проучване на космоса в интерес на човечеството ", сподели Мария Захарова, представител на съветското външно министерство.

По-рано тази седмица Русия показа проекторезолюция на Организация на обединените нации, ориентирана към попречване на конкуренция във въоръжаването в космоса.

 

„ Той е ориентиран към препотвърждаване на държавните задължения да не употребяват галактическото пространство за разполагане на всевъзможни форми на оръжия ", каза Василий Небензя, съветски дипломат в Организация на обединените нации.

Съединени американски щати разкритикуваха резолюцията. Американските законодатели се тормозят, че това е част от по-големите проблеми в връзките между САЩ и Русия.

 

Припомняме, че през ноември 2021 година Русия организира тест за противосателитно оръжие, създавайки поле от орбитални парчета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР